Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Kronovalls Vinslott AB

top

Presentation

top
Mitt på det mjukt böljande Österlen, ligger Kronovalls Vinslott inbäddat mellan lövskog och medeltida vallgravar. Historiens vingslag ligger tunga över platsen där den första byggnaden uppfördes för 600 år sedan.

Kronovalls Vinslott lämnar ingen oberörd - sedan må behoven vara enkla eller drömlika. Den vackra naturen och slottsparken ger en lugnande inverkan och näring för själen. En annan uppskattad näring är maten som tillagas enligt Petri Pumpas välkända och prisade koncept. För att stärka gruppen och ge utlopp för kreativitet, njutning och spänning erbjuder slottet och dess natursköna omgivning möjligheter till ett stort utbud av aktiviteter.

Offertförfrågan


Hotell och konferensfakta

Enkelrum
Dubbelrum23
Max antal bäddar46
Konferenslokaler5
Grupprum2
Max konferens60
Max restaurang200
HandikappvänligtNej
WiFi/Trådlöst internetNej

Logi

top

Negroamaro, Chardonnay, Pinot Noir... Som vinslott är det naturligt att rummen fått namn efter olika druvor. Varje rum är unikt med möbler från sjutton och artonhundratal. Muscats skira spetstyger, Cabernet Sauvignons mustiga röda toner, Rieslings grönskimmer.

För din sömn har vi valt sängar av yppersta svenska kvalitet bäddade med dun.

Av våra 23 dubbelrum finner du 15 i slottet, 6 i Parkvillan och 2 i Rättarens Röda Stuga

Slottet och dess interiör är från sent 1800-tal, då slottet som det ser ut idag stod klart. Detta utseende och ”äkta slottskänsla” är fortfarande orörd och är en stor del i upplevelsen hos oss.
Detta innebär att vi inte byggt moderna bad och toalettutrymme på varje rum utan de hittar man i korridor.

Parkvillorna
För er som önskar egen bad och toalett på rummet har vi åtta nyrenoverade bad och toalettutrymmen i rummen som finns i Parkvillorna ca 200m från slottet.

Lokaler

top

Lämna företaget! Lämna staden!
Ta med dina medarbetare, kunder, leverantörer eller samarbetspartner till Kronovalls Vinslott.
Här kan ni konferera, planera och utbilda er i en lugn och avslappnad miljö.

Våra konferensrum utgörs av slottets praktfulla salonger som vi utrustar efter era önskemål.

Lokalerna rymmer 10-60 personer. För att ytterligare stärka gruppen och ge utlopp för kreativitet, njutning och spänning erbjuder slottet och dess natursköna omgivning möjligheter till ett stort utbud av aktiviteter.
Kökets menyer med det bästa ur säsongens skafferi, vårens och försommarens primörer. Nässlor, sparris, nypotatis serverat med skaldjur, fisk och kött från våra Skånska gårdar. Sommarens mångfald av läckert grönt, bär och örter, höstens rikedom av slottsskogarnas vilt och svamp, frukter från Österlens odlingar. Vintern med krydda, must och värme där Skånsk tradition serveras i nya tappningar.

Mat och Dryck

top

Kökets menyer baseras på det bästa ur säsongens skafferi, vårens och försommarens primörer. Nässlor, sparris, nypotatis serverat med skaldjur, fisk och kött från våra Skånska gårdar, närproducerat och kravmärkt. Sommarens mångfald av läckert grönt, bär och örter, höstens rikedom av slottsskogarnas vilt och svamp, frukter från Österlens odlingar. Vintern med krydda, must och värme där Skånsk tradition serveras i nya tappningar.

Aktiviteter

top

Vi har ett stort utbud av aktiviteter på slottet och samarbetar även med andra närliggande anläggningar.
Aktiviteter du hittar på slottet är bland annat

Vinprovning
En guidad tur som startar i slottets foajé där du får berättat slottets historia till bubbel. Vi fortsätter ner i vinkällaren där tiotusentals flaskor av champagnoisen Tirage ligger och mognar på sin jästbädd. Du får svar på frågorna om hur man producerar mousserande viner med olika metoder, varför det sitter en foliekappa runt flaskhalsen samt hur Du själv ska förvara dina privata flaskor. Väl uppe ur vinkällaren provar vi tre röda viner där vi diskuterar utseende, doft och smak tankar och tips runt hantering, lagring och kombinationer

Tre/Femkamp
Kniviga tankelekar eller praktiska vattenlekar. Vi har olika förslag till lekar inomhus i Spannstallet eller ute i slottsparken beroende av årstid och deltagare

Matlagning
Matlagning i slottsköket där du och dina vänner förbereder aftonens meny och lär er handgrepp och knep i köket, tillsammans med slottets kockar

Kockduellen
Vem är företagets mästerkock?
Ni delas in i två lag med varsin råvarukorg. Av råvarorna ska ni nu komponera och tillagda en meny i slottsköket. Smak, doft, färg, kreativitet, upplägg mm bedöms av våra kockar som utser en vinnare

Hitta hit

top
KARTA

Vägbeskrivning